Röda mattan

Mattor för mässor och event

Röda mattan har alltid haft en egen status, den andas glamour och lyx. Den indikerar att det är något viktigt på gång, speciellt om mattan har en snygg inramning med snygga entré- eller galastolpar med rep, vilket ger extra piff till eventet.

Det finns mattor för olika typer av speciella event, gångmattor, röd matta för premiärer och. Oavsett om kungen kommer eller det ska vara en invigning är det viktigt att det ser snyggt och inbjudande ut. Du kan få mattorna i olika material och tjocklekar, vilket gör att underlaget blir olika hållbart. Beroende på om du ska ha en röd matta för ett tillfälle eller återkommande event, finns det mattor av olika kvalitet och du kan köpa mattan i den längd du behöver för att sedan bara rulla ut. Oavsett vad du väljer se till så att mattan är flamsäker, lätt att hantera och smidig att rulla ut och ta bort.

Mässor

Mässor är oftast ett event som bara håller på en viss tid, men mattorna behöver ändå vara av ett hållbart material. En mässmatta kan du få i olika bredd och kommer på rulle, så det är bara att rulla ut och skära till så att du får exakt passning. Dessutom finns mattorna att få i många olika färger även om de kallas ”röda mattan”.

Utställningar

När det är dags för en utställning, oavsett var den ska hållas, är det bra att skydda golvet. Då finns det speciella mattor av typ Velsoft Gelcoat som är tillverkad av polypropylen och har ett gummiunderlag (Gelcoat). Tack vare gummit dämpas ljudet kraftigt, och det gör att människor kan samtala utan att de behöver skrika till varandra. Denna typ av matta finns också i olika läckra färger. Du kan även få mattor med invävda detaljer

Festliga tillfällen

Det kanske är dags för ditt företag att fira något speciellt eller ni kanske helt enkelt vill ha en ordentlig kick off. Om företaget har en lokal som är perfekt för tillfället krävs det egentligen bara ett snyggt och festligt golv.

När det gäller ett företagsevent finns det olika typer av mattor som går att använda. Det handlar helt enkelt om vad det är för event och hur lokalen ser ut.  Dessutom går det att kombinera olika gol. Dela in lokalen och gör en hörna med konstgräs med ett par sittgrupper, lägg ut ett smidigt dansgolv och så klart en röd matta utanför lokalen för att skapa en festlig och glamourös stämning.

Att lägga mattan rätt

För att det ska bli smidigt och enkelt att lägga ut den röda mattan behöver du ha de rätta tillbehören så som linjaler, knivar, och tejp. Om du har måttbeställt mattan ska det bara vara att rulla ut den men det kan vara kablar som ska ligga under eller att det kan finnas något i vägen så att mattan behöver skäras till. Det är alltid bra att fästa kanterna, särskilt om det är ett lite tunnare material. Det kan även handla om att mattan ska gå i olika riktning och kanske behöver skarvas för att det ska se snyggt ut. Då bör skarvarna tejpas. Du vill inte att gästerna ska snava och skada sig.

Ett tips är att om du använder expomattor, gångmattor eller olika mässmattor kontinuerligt i en lokal, till exempel en mäss- eller eventhall, är det smart att se till att dessa tillbehör alltid finns till hands. Särskilt om det byts mattor inför olika event. Allt för att underlätta läggningen av mattan.

Att tänka på

När det gäller mattor för offentligt bruk finns det vissa saker att tänka på när du ska köpa den röda mattan, förutom att den ska vara lätta att lägga och hantera.

Ska du använda mattan utomhus bör den dessutom tåla nederbörd utan att bli förstörd. Den måste även vara slitstark, enkel att rengöra och framför allt vara flamskyddad. Det är även viktigt att den ska vara godkänd för användas vid ingångar och utgångar som fungerar som utrymningsväg.

Det är också viktigt att mattejpen fungerar om det skulle börja regna. Tänk på att prova innan, men applicera alltid tejpen på en torr yta från början.

Fördelar och nackdelar

Precis som med allt annat finns det alltid för- och nackdelar. Du behöver väga dessa mot varandra när det är dags att välja vilken typ av matta du till sist väljer. Vissa typer av mattor är lättare att lägga, men väger mer. Andra mattor klarar av mer slitage, men är dyrare. En röd matta ska passa perfekt för att få den effekt som den är ämnad för.