Mäss- och eventgolv i plast

Mattor för mässor och event

Mässor är ett utmärkt tillfälle att sälja och sprida sitt varumärke. En möjlighet att träffa kunder och skapa ett större nätverk med kontakter. Det är viktigt att planera sin mässa eller event väl. Montern, bemanning och marknadsföring är aspekter som man bör fundera över. Ett praktisk och snyggt golv hjälper till att locka till sig besökare. Det ska vara enkelt för besökare att ta steget in i montern. Kanter på golvet kan vara ett hinder.

Golv som är anpassad till mässor och event

Golv som ska användas för mässor och event ska vara slitstarka och även lätta att rengöra. Mattan ska vara anpassad för offentlig miljö, men den ska också hjälpa till att locka besökare till er monter. Idag finns det fina plastmattor i olika färger och mönster som passar utmärkt för offentliga miljöer. Beställ en unik plastmatta med ert företags logo. Ett perfekt sätt att dra uppmärksamheten till sig på en mässa eller event

Glittriga och högblanka plastmattor

Idag finns det ett varierat och brett sortiment med plastmattor som hjälper till att skapa liv i montern. Kombinera färgerna med företagets logotyp. Det går att kombinera olika färger och ibland även mönster i vissa mattor. Glittrigt eventgolv i blått, rött, silver eller guld passar perfekt till bröllop, födelsedag, bemärkelsedag eller något annat som är värt att fira. Matta eller högblanka golv hittar du i flera färger.

Genomskinliga mattor

Om du letar efter en skyddande yta i din monter så finns det plastmattor som är genomskinliga. Golvet passar även för teatrar och studier. Finns både i matt och glansig yta. Ett korttidsgolv med flamskydd passar för event. Många plastgolv har behandlats med flamskydd.

Vad är textilplattor?

Textilplattor är smidiga att lägga i en monter på en mässa. Plattorna är också enkla att transportera till en mässa eller event, de placeras i en kartong. Mattrutor kan läggas direkt på betonggolv. De fästs med en dubbelhäftande tejp. En fördel med mattplattor är att de går att byta ut om en olycka är framme.

Mattplattor i plast

Mattplattor finns även i plast och de är mycket tåliga. Plattorna kan användas till mässgolv, montergolv och eventgolv, men även till bilhallar då de klarar av stora påfrestningar. De finns billigare mattplattor men om du väljer mattplattor av högre kvalité så klarar de både värme och kyla. Mattplattor kommer i ett brett utbud med färger från mer diskreta till färgstarka plattor.

Installation av mattplattor i plast

Inga speciella verktyg eller lim krävs när du lägger golvplattor. En gummihammare allt som behövs, eventuellt en tumstock och en såg. Plattorna slås ihop med en gummihammare. Golvplattorna ska läggas med en hård och jämn yta.

Fördelar och nackdelar med plastmattor

Nålfiltsmattor är vanliga mässgolv men de håller sämre jämfört med ett golv med plastmattor. De är också svårt att rengöra och hålla fräscha. Nålfiltsmattor finns som mattplattor så om olyckan är framme är det smidigt att byta ut en platta.

Plastmattor är det perfekta valet till golv för mässor och event. Smidiga att hålla rent och om du väljer mattplattor i plast så är det både tåliga och lätta att byta ut. Det finns även ett lite mer påkostat och lyxigt effektgolv med fina ytstrukturer eller spegelytor som är mycket effektfulla.

Glittriga eventmattor

Att ha glittriga eventmattor är riktigt häftigt! Det skapar en annan dimension på eventet och ger den lyxiga känslan på ett evenemang eller mässa som kunden vill ha. Glittriga golv i plats finns på rulle och rullas ut. Det är viktigt att tänka på att det är ganska slätt under för att få en snygg yta och för att enkelt kunna sammanfoga de olika väderna.